fbpx

רוצים לקבל מאיתנו פוסטים מעניינים, חדשות וקופונים ישירות למייל?

כתבות נוספות

Education and reading concept - group of colorful books on the white table on the gray background

שתפו:

טיפים לכתיבת סמינריון

כל סטודנט יימצא את עצמו בשלב כזה או אחר בלימודי התואר מול האתגר המלחיץ. כתיבת הסמינר הדורשת שימוש בהיקף חומר רחב ועבודת מחקר קפדנית, עשויה להיות מאוד מאיימת. עם זאת, כל עוד נקפיד על מספר עקרונות ונשמור על רוח טובה, אנו עשויים לגלות שהתהליך אינו כל כך נורא וייתכן מאוד שאפילו נגלה בסוף התהליך שנהנינו. אספנו כאן כמה קווים מנחים וטיפים יעילים לכתיבת סמינריון שיהפכו את התקופה שכל סטודנט חושש ממנה, לחיובית יותר.

שלב א' – לנשום עמוק

זה עשוי להישמע מצחיק, אך המתח עשוי להיות אחד מהאויבים הגדולים ביותר שלך במהלך כתיבת העבודה. החרדה עשויה לגרום לנו לנפח דברים ולחוש כי המשימה פשוט "גדולה עלינו". ככל שנדחה את תחילת המשימה, כך ייוותר לנו פחות זמן להתמודד איתה ואנו עשויים לגלות שכילינו את רוב הזמן והאנרגיות על מחשבות טורדניות וחששות לקראת התהליך. לכן, נשימה עמוקה ושמירה על רוח טובה היא כלי שראוי שנצטייד בו וחשוב לא פחות מחומר הקריאה והלפטופ שלנו.

שלב ב' – בחירת נושא העבודה

יש לבחור נושא מחקר ספציפי תחת הנושא שניתן לך ובהיקף החומר שנדרש. הדבר נשמע כמובן מאליו, אך קל מאוד לגלוש לתחומים שכבר אינם קשורים לנושא המחקר שלך או "לקפוץ מעל הפופיק" ולחרוג בהרבה מדרישות העבודה או מהיכולות שלנו ברמה האקדמית, הטכנית או המקצועית. הדבר עשוי להפוך את העבודה שלנו לעמוסה, ארוכה ומבלבלת במקרה הטוב או פשוט ברמה ירודה במקרה הגרוע יותר.

מצד שני, עבודה סמינריונית מזמינה אותנו להעמיק חקר אל נושא שנלמד בקורס ולכן, אסור גם לבחור בנושא כללי מדי. כך למשל, לא נבחר בנושא כמו "השפעת מלחמת העולם השנייה על הספרות המערבית", אודותיו ניתן לכתוב מאות עבודות סמינריוניות. נושא מתאים יותר יהיה למשל, "מלחמת העולם השנייה וקריסת האידיאולוגיות הגדולות כגורם מכונן בספרות האקזיסטנציאליסטית הצרפתית". נושא ממוקד יאפשר לך לתחום בצורה יעילה את תחום המחקר שלך ולכתוב עבודה ממצה ומקיפה.

שלב ג' – איסוף המידע

לפני שתיכתב ולו מילה אחת, חשוב להתאזר בסבלנות ולאסוף את כל המידע הנדרש עבור כתיבת הסמינריון. במוסד האקדמי שלך, ניתן למצוא נפח עצום של ספרות מחקרית וסביר להניח כי מנחה העבודה שלך הפנה אותך למקורות מידע רבים. עם זאת, קיימים עוד מקורות מידע רבים ואיכותיים שכדאי לעשות בהם שימוש.

  • ספריות ציבוריות רבות, כמו הספרייה הלאומית או בית אריאלה, מכילות מידע רב ערך כמו צילומי כתבי יד, ארכיון עשיר של כתבי עת ועיתונים ותכנים רבים אחרים.
  • מאגרי מידע רבים בשלל תחומים אקדמיים מציעים מידע רב באינטרנט. שירותים כמו Google Scholar, Jstor, או PubMed מאפשרים לסטודנטים במוסדות אקדמיים בכל רחבי העולם גישה חופשית אל רבים מהתכנים ללא כל עלות.

שלב ד' – הכנת ראשי פרקים

זהו הזמן לבנות מתווה לעבודה שלך. ראשי פרקים מסודרים יאפשרו לך לשמור על מיקוד וליצור מבנה ראשוני לעבודה לך סביב הנקודות החשובות ביותר שבהן עוסקת עבודת המחקר שלך.

שלב ה' – הגיע הזמן לכתוב!

כעת, כאשר כל המידע בידיך, כשהתגייסת בהרבה חוסן נפשי ויצרת מבנה מסודר לעבודה שלך, כל מה שנשאר הוא לכתוב אותה. חשוב להקפיד על כל כללי הציטוט, לציין מראי מקום ולשמור על מבנה העבודה על פי ההנחיות שקיבלת. מעמוד השער והמבוא ועד לפרקי מתודולוגיה ואפילו הביבליוגרפיה, ישנם כללים קפדניים החלים על כתיבת עבודות סמינריוניות. זוהי השפה הפנימית במסגרתה מתנהלת הספרות האקדמית ומצופה ממך לעמוד בהן. מומלץ להחזיק את הכללים לידך ולהיעזר בהם במידת הצורך.

בהצלחה!

מי אנחנו

היגיון של סטודנט היא קהילת הרשת הגדולה במדינה לקהל הסטודנטים, ומטרתה היא לאגד את כלל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. עמוד הפייסבוק, חשבון האינסטגרם ואתר האינטרנט הוקמו על מנת להעביר לכם את תקופת הלימודים עם חיוך, להעניק לכם במה ולסדר לכם את ההטבות והמבצעים השווים ביותר – בכל תחומי החיים.

כל הזכויות שמורות Ⓒ היגיון של סטודנט 2020

Site By | SHOWCASE

ייעוץ אישי חינם

מחפשים את מוסד הלימודים
שהכי מתאים לכם? השאירו פרטים כעת

מתלבטים
היכן ללמוד?

לא יודעים איפה להתחיל?

שירות אישי חינם!

מלאו פרטיכם ויועץ לימודים מקצועי
יחזור אליכם בהקדם