תקופת הבחינות היא תקופה לחוצה גם מבחינת עומס הלימודים וגם מבחינת הרצון להצליח והחשש מפני כשלון. סטודנטים לא מנהלים היטב את זמנם בתקופה זו, ונותנים לרצף האירועים והבחינות לנהל אותן. אז אם המבחן בעוד יומיים ושוב דחיתם הכל לרגע האחרון? מרגישים שהזמן מנהל אתכם? קבלו 5 טיפים יעילים לניהול זמן למידה נכונה בתקופת המבחנים. מתחילים!
סוף מבחן במחשבה תחילה
הכינו מראש את לוח המבחנים שלכם ותעריכו כמה זמן תצטרכו להקדיש לכל מבחן. שאלו את עצמכם: כמה זמן חומרי הקריאה דורשים מכם? באיזו מידה אתם שולטים בחומר? עכשיו שבצו את כל משימות הלימודים יחד עם המטלות וסדר היום השוטף שלכם. בשלב הבא, שקלו את סדר העדיפויות שלכם וקחו בחשבון את יכולת הריכוז שלכם. למשל, שקלו להזיז מפגש עם חברים לשעות הערב במידה ואתם פרודוקטיביים יותר בבוקר.
המלצה הגיונית מבית "היגיון של סטודנט": הורידו את אפליקציית my study life שמאפשרת לנהל "יומן לימודים", תזכורות למבחנים קרובים, מערכת שעות ומעקב אחר מטלות להגשה. אם אתם רוצים אפליקציה שמסנכרנת בין הלימודים לבין שאר מטלות היומיום – הכירו את studious שיש לה כמה פיצ'רים מגניבים, כמו למשל היכולת לזהות שאתם בשיעור ולהעביר אוטומטית את הנייד למצב שקט.
התעוררו בזמן
אם גם אתם מתקשים להתעורר בבוקר (כמו 99% מהאוכלוסייה), תנסו לחשוב על דרכים יצירתיות לקום מהמיטה, כמו למשל לצ'פר את עצמכם בפינוק קטן בדרך ללימודים או לבנות לעצמכם לוח זמנים שלא תוכלו לשנות בדקה התשעים. טיפ מאיתנו, הרחיקו את הנייד מהמיטה – הוא שודד הזמן מספר אחת.
המלצה הגיונית מבית "היגיון של סטודנט": השתמשו באפליקציות טיימר ייעודיות כמו Stopwatch Timer Original שתזכיר לכם מתי לצאת ולחזור מהפסקה.
שיטת העגבנייה
"שיטת העגבנייה" קובעת שיש להתמקד במטלה אחת במשך 25 דק' כל פעם, לקחת מנוחה קצרה למשך 5 דקות ולחזור על אותו רצף במשך 4 פעמיים (120 דקות סה"כ). בתום הסיבוב הרביעי, יש לצאת להפסקה ארוכה של 30 דקות. ממליצים בחום לנסות ולראות אם השיטה עושה אתכם יותר פרודוקטיביים ומתמידים במהלך הלמידה לבחינה.
היפטרו משודדי זמן
בטח אתם יודעים את זה ואנחנו לא מחדשים לכם כלום, אבל הדבר הקטן והמלבני שהולכים איתנו לכל מקום, שודד לנו הרבה מאוד זמן. לדוגמא: קבוצת הלימודים בוואטסאפ משתוללת בזמן תקופת המבחנים? קיבלתם התראה לבקשת חברות חדשה באינסטגרם? זה מסיח את דעתכם! הקפידו לשים את הנייד שלכם על שקט, ולהתנתק מכל מה שעלול להפריע לריכוז שלכם גם במחשב האישי.
המלצה הגיונית מבית "היגיון של סטודנט": הכירו את Cold turkey, אפליקציה שחוסמת כל דבר שעשוי להסיח את דעתכם במחשב האישי, ומשנה את המסך לשחור (כן, כן, ממש שחור!) לזמן מוגבל שתגדירו מראש. באפליקציה תוכלו ליצור רשימת אתרים שאתם רוצים לחסום מראש, לצפות בסטטיסטיקות הנתונים שלך ולראות כמה זמן אתם מקדישים לכל אתר אינטרנט ואפליקציה.
בקרה והתייעלות – 3 שיטות
✓️ עבדו והתמידו! היצמדו לתוכנית שקבעתם כמיטב יכולתכם. שינוי הרגלים דורש אורך רוח והתמדה.
✓️ הפיקו לקחים – שפרו את הלו"ז שלכם מיום ליום. עם הזמן תגלו איזה משימות מתאימות יותר לשעות הבוקר או איזה מטלות חייבים להפריד בהפסקה, כמה זמן לוקח לכתוב עבודה וכמה זמן אתם צריכים כדי לקרוא מאמר בן 30 עמודים.
✓️ תהיו נחמדים לעצמכם – עשיתם הפסקה לפרק בנטפליקס והתפתיתם לשלושה? מבאס אבל קורה. אל תתעסקו בזה יותר מידי ואל תכעסו על עצמכם. אם יש לקח להפיק הפיקו אותו להבא. בכל מקרה – מחר יום חדש. התחילו שוב למחרת על פי הלו"ז.
ולסיום, לא כל מה שעובד לאחד עובד לאחרים, בחרו מהמלצות שכתבנו כאן את אלו שאתם מתחברים אליהן במיוחד ונראות מתאימות לסגנון הלמידה שלכם והתחילו איתן. המשיכו לנסות ולהוסיף לאט לאט יותר ויותר חלונות לתכנון התקופה ואמצו את שיטות הלימוד המתאימות לכם.
היגיון של סטודנט היא קהילת הרשת הגדולה במדינה לקהל הסטודנטים, ומטרתה היא לאגד את כלל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. עמוד הפייסבוק, חשבון האינסטגרם ואתר האינטרנט הוקמו על מנת להעביר לכם את תקופת הלימודים עם חיוך, להעניק לכם במה ולסדר לכם את ההטבות והמבצעים השווים ביותר – בכל תחומי החיים.
Site By | SHOWCASE