fbpx

רוצים לקבל מאיתנו פוסטים מעניינים, חדשות וקופונים ישירות למייל?

כתבות נוספות

תקופת מבחנים

שתפו:

לקראת תקופת המבחנים

הכלים שיעזרו לכם לזכור את החומר למבחן

אוטוטו הסטודנטים ברחבי ישראל נכנסים לרגע המכריע של השנה, ולא אנחנו לא מדברים על איזה יעד לסגור לחופשת הקיץ עם הבסטי, אלא על תקופת המבחנים. אז לפני שאתם צוללים לתוך החומר ולשיטות למידה שלאו דווקא אפקטיביות עבורכם, הכנו לכם כמה כלים שיעזרו לכם לפתח את היכולת לזכור מידע באופן יעיל ואיכותי את החומר למבחן, ולא רק לשנן ולשכוח שניה וחצי לאחר המבחן.

אז אתם מוכנים?! הכתבה הבאה הולכת לשנות לכם את החיים. טוב אולי קצת הגזמנו, אבל היא בהחלט הולכת לגרום לכם לשפר את יכולות הלמידה שלכם ברמה כזאת שהיא תקצר לכם את זמן הלמידה למינימום, וזה בדיוק מה שאתם צריכים לקרוא רגע לפני שמתחילה תקופת המבחנים האחרונה לשנה.

אחת הדרכים היעילות ביותר לזכור מידע – היא ללמד אותו
אם אתם רוצים לוודא שאתם זוכרים את החומר, פשוט מצאו לכם "שפן ניסיונות" ונסו ללמד אותו את המידע עליו אתם הולכים להיבחן. בקשו ממנו לשאול אתכם שאלות כאילו היו תלמיד בכיתה שלומד את המידע לראשונה ונסו להשיב בלי להציץ בחומר. התרגול הזה יוביל אתכם לשלוט במידע, להטמיע אותו בטווח הארוך ולשפר את מהירות שליפתו.

חשוב להדגיש שהיעילות של התרגיל הזה לא מתבטאת רק ברגע האחרון לפני המבחן, אלא היא חיונית גם בשלבי הלמידה הראשונים, שכן בכל פעם שאנחנו "מלמדים" מישהו אחר ונדרשים לשלוף את המידע מהזיכרון, אנחנו במקביל גם קולטים אותו פעם נוספת מחדש – ואפילו בצורה טובה יותר.

הפחיתו "רעשים" ומסיחי דעת חיצוניים מסביבת הלימוד

כדי למקד את המוח בתהליך הלמידה ולאפשר לו לזכור טוב יותר, השתדלו לנטרל את כל ה"רעשים" ומסיחי הדעת החיצוניים שיכולים להפריע לאיכות הלמידה, ודאגו שסביבת הלימוד תהיה שקטה ונוחה.

לדוגמה: שולחן מסודר, טמפרטורה נוחה בחדר, תאורה, נטרול רעשים מבחוץ והכי חשוב – הרחיקו מעצמכם ככל שניתן גירויים אלקטרונים מיותרים כמו המחשב והטלפונים הניידים, בכל מה שלא קשור ללמידה עצמה. נכון, אנחנו נמצאים בעידן שבו אנחנו צורכים את רוב החומר הלימודי באמצעים דיגיטליים, אבל אם אתם רוצים להפחית את הגירויים מומלץ לחסום את האופציות שיסיחו את דעתכם. יש אפליקציות שממש מאפשרות להגביל את השימוש ברשתות החברתיות בשעות מסוימות – מה שיכול לעזור לכם להגביל את השימוש בהן בזמן החזרות למבחן.

סיכומים ממוקדים וברורים

הנטייה לחשוב שמי שכותב יותר לומד וזוכר טוב יותר – אינה נכונה. חשוב מאוד להקפיד על איכות סיכומי החומר ולא רק על כמות הטקסט שתכתבו במחברות. השתדלו לסכם את החומר באופן ממוקד תוך מתן דגש על הרעיונות העיקריים, על סדר הנושאים ועל המעברים והקישורים בין נושא לנושא – כל אלה יעזרו לכם להבין ולזכור טוב יותר את החומר, להטמיע אותו בזיכרון לטווח הארוך ולשלוף אותו במהירות בזמן המבחן. ככל שהקשר הזה בין הדרך לתוצאה יהיה ברור יותר, כך תצליחו לסכם את החומר בצורה נכונה ויעילה.

חשיבה יצירתית אסוציאטיבית

שאלו את עצמכם שאלות כמו "מה זה מזכיר לי?" או "איך אני הולכ/ת לזכור את זה בצורה מעניינת?". השאלות האלה יפתחו חשיבה יצירתית ויאפשר לקשר את חומר הלימוד לאסוציאציות מעניינות שיעזרו לכם לזכור את החומר טוב יותר. אסוציאציות מאפשרות לקשר מידע חדש שהוא עדיין לא מספיק חזק בזיכרון, למידע קיים שהוא כבר מוטמע וחזק בזיכרון – ובכך מחזקות את המידע החדש. ככל שבנק האסוציאציות שלכם יהיה עשיר יותר, כך תצליחו לזכור מידע חשוב למשך זמן רב יותר. במילים אחרות: ככל שהדרך תהיה יצירתית, מעניינת ומקושרת יותר כך תפקוד הזיכרון לטווח הארוך ישתפר יותר לאורך זמן.

מי אנחנו

היגיון של סטודנט היא קהילת הרשת הגדולה במדינה לקהל הסטודנטים, ומטרתה היא לאגד את כלל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. עמוד הפייסבוק, חשבון האינסטגרם ואתר האינטרנט הוקמו על מנת להעביר לכם את תקופת הלימודים עם חיוך, להעניק לכם במה ולסדר לכם את ההטבות והמבצעים השווים ביותר – בכל תחומי החיים.

כל הזכויות שמורות Ⓒ היגיון של סטודנט 2020

Site By | SHOWCASE

ייעוץ אישי חינם

מחפשים את מוסד הלימודים
שהכי מתאים לכם? השאירו פרטים כעת

מתלבטים
היכן ללמוד?

לא יודעים איפה להתחיל?

שירות אישי חינם!

מלאו פרטיכם ויועץ לימודים מקצועי
יחזור אליכם בהקדם