fbpx

רוצים לקבל מאיתנו פוסטים מעניינים, חדשות וקופונים ישירות למייל?

כתבות נוספות

tony-tran-F8sCVSW4t4E-unsplash

שתפו:

שלום שנה א'

התחלות חדשות זה דבר לא קל לכולנו, אבל שזה מגיע עם מלא שעות למידה, הרצון לבוא לידי ביטוי בפן החברתי, ואשכרה לשבת וללמוד אחרי שנים שלא פתחנו קלמר – זה דבר לא פשוט בכלל. הרי רק לפני 5 דקות שכבנו בחוף של מקסיקו ושרנו "איי ליבינג דה דרים", ועכשיו אנחנו שוכבים על הדשא החצי ירוק חצי חום של האקדמיה. אז איך לצלוח את תחילת הלימודים הסטודנטיאליים?

קצב הלימודים באקדמיה הופך את חווית ההתחלה של הלימודים מהתרגשות רבה לאתגר שרק הולך ומתגבר אם לא מבצעים את ההתאמות והפעולות הנדרשות.
אז הכנו לכם כמה נושאים שכדאי לשים אליהם לב בתחילת שנת הלימודים:

1. שותף ללימודים יכול להיות חבר טוב אך בעיקר הוא חייב להיות שותף טוב. בדומה לשותף לדירה, שלא חייב להיות חבר אך חייב לענות על מספר קריטריונים כדי שנסתדר איתו בתור שותף לדירה (הגיינה, התחשבות וכו'), כך גם חשוב שנמצא שותף שרמת השליטה שלו בחומר תהיה דומה לשלנו, ואף משלימה (למשל שיהיה טוב בתיאוריה ואנו בפרקטיקה). בנוסף, חשוב שהשותף יהיה זמין. אם הוא מחזיק בשתי משרות ויש לו חברה שהוא מבלה איתה ועוד שני שותפים ללימודים בקורסים אחרים, אולי הוא מתאים לנו אך לא באמת נפגש.


2. ניהול זמן! ניהול זמן! ניהול זמן! חשוב ומומלץ, כמה שיותר מהר מתחילת הסמסטר, להבין כמה זמן דורש מאיתנו כל קורס בכדי שנהיה ברמת שליטה טובה שלו. בהתאמה, מומלץ לתכנן את שבוע הלמידה שלנו, כך שנדע בכל יום מה אנו לומדים בקמפוס ומה אנו מתכננים ללמוד בשעות הפנויות שאחרי ההרצאות. ניהול זמן מעביר את הכוח והשליטה בלימודים אלינו. אנו נדע מה נדרש מאתנו, למה אנו מסוגלים, ונלמד בהתאם ליכולות ודרישות אלו.

3. אווירת לימודים – בכדי להשיג אווירת לימודים תנסו להקפיד על הכללים הבאים:

• למידה על כיסא ליד שולחן

• מוסיקה/שקט: לזהות האם עדיפה לנו למידה עם מוסיקה ברקע או בשקט, על ידי התנסות בשתי הדרכים לפחות בשתי פעמים שונות, חצי שעה לפחות כל פעם.

• עזרי לימוד: לוודא שעל השולחן נמצאים כל העזרים והחומרים שאנחנו צריכים ורק את מה שאנחנו צריכים. עודף או חוסר בעזרים או מסיחים יפגע בתהליך הלמידה.

• עצת הזהב – טלפון סלולרי: זהו אחד האויבים הגדולים של הסטודנט (והאמת, של כל בני האנוש), אז מדוע אנו מאפשרים לכל אדם, לכל מי שרוצה להתקשר ולהציע לנו ביטוח לרכב או לאיזה מפלגה אני מצביע, להפריע לנו באמצע הלימוד? כבו את המכשיר בזמן שאתם לומדים ויעילות הלמידה שלכם תגבר פלאים!

לסיכום, (תתחיל להתרגל למילה "סיכום") הדוגמאות שהובאו הן דוגמאות למיומנויות ודרכי פעולה שיכולות לסייע לנו להתמודד עם תחושת הכאוס שמאפיינת את השנה הראשונה של כל סטודנט. הרעיון המרכזי הוא ללמוד תמיד בהתבסס על הסתכלות מהצד על הפעולות שאנו עושים ולבחון האם זוהי הדרך הטובה ביותר עבורנו לבצע אותן. בנוסף, זכרו שההתלהבות של תחילת שנת הלימודים תפוג בסופו של דבר, אבל אם נקדיש תשומת לב לכללים הנ"ל נוכל לשמור על הנאה והנעה גם כמה שבועות לתוך הסמסטר. בהצלחה!

הכותב: אלעד שימעונוב

מי אנחנו

היגיון של סטודנט היא קהילת הרשת הגדולה במדינה לקהל הסטודנטים, ומטרתה היא לאגד את כלל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. עמוד הפייסבוק, חשבון האינסטגרם ואתר האינטרנט הוקמו על מנת להעביר לכם את תקופת הלימודים עם חיוך, להעניק לכם במה ולסדר לכם את ההטבות והמבצעים השווים ביותר – בכל תחומי החיים.

כל הזכויות שמורות Ⓒ היגיון של סטודנט 2020

Site By | SHOWCASE

ייעוץ אישי חינם

מחפשים את מוסד הלימודים
שהכי מתאים לכם? השאירו פרטים כעת

מתלבטים
היכן ללמוד?

לא יודעים איפה להתחיל?

שירות אישי חינם!

מלאו פרטיכם ויועץ לימודים מקצועי
יחזור אליכם בהקדם