fbpx

רוצים לקבל מאיתנו פוסטים מעניינים, חדשות וקופונים ישירות למייל?

כתבות נוספות

matese-fields-pvHma684eEI-unsplash

שתפו:

תואר או ניסיון – מה יותר חשוב בקבלה לעבודה?

לא משנה מה חלמתם לעשות כשתהיו גדולים, הדרך לשם עוברת ברוב המקרים באקדמיה. תואר ראשון (ולעיתים גם שני ומעלה) הפכו לחלק בלתי נפרד ממסלול החיים של הישראלי הממוצע. הלימודים, כידוע, עשויים לפתוח לכם הרבה מאוד דלתות גם במישור התעסוקתי.

אבל האם התואר הוא מה שבאמת משנה, או שאולי המעסיק מעדיף יותר את הניסיון המעשי? כפי שתראו מיד, התשובה לשאלה הזו רחוקה מלהיות חד משמעית.

היתרונות של תואר אקדמי

תואר אקדמי, או אפילו תעודה מקצועית, הם יופי של תוספת לקורות החיים שלכם. יש תחומים בהם התואר הוא תנאי קבלה למשרות נחשקות, כך שהמעסיקים מסננים מועמדים שלא עברו מספיק "קילומטראז'" באקדמיה או לפחות נותנים עדיפות למועמדים עם תעודה אחת או יותר. יש משרות, בעיקר בשירות הציבורי, אליהן בכלל אין אפשרת להתקבל ללא תואר ראשון לפחות.

התואר האקדמי, בחלק מהתחומים, ירחיב לכם את הידע ויספק לכם מיומנויות חשובות שישמשו אתכם ב"עולם האמיתי". הלימודים מציעים לעיתים נקודת מבט טובה יותר על משרות או על התחום בכללותו. זה יכול להיות נכון בין אם מדובר בתואר ששם דגש על הפן העיוני, ובמיוחד בלימודים שחלק בלתי נפרד בהם עוסק בהיבטים המעשיים של המקצוע.

ויש גם את הנקודה הכלכלית. התואר עשוי לשדרג את המשכורת שלכם, לעיתים בצורה יפה. והיי, תואר ראשון שווה גם נקודת זיכוי במס הכנסה בשנה שלאחר סיום התואר – וזה עוד תוספת של כ-2,676 ש"ח למשכורת (נכון לתחילת 2022).

לפעמים, הניסיון מדבר

עם כל הכבוד למוסדות להשכלה גבוהה, ממש לא בטוח שאפשר לבנות על התואר האקדמי לבדו בעולם התעסוקה. בחלק מהתחומים, הלימודים עוסקים בפן התיאורטי של המקצועות, ולא במעשי, ולכן מעסיקים רבים מעדיפים מועמדים עם ניסיון. אחד התחומים המרכזיים בהם הקביעה הזו נכונה הוא, איך לא, הייטק. אם צברתם ניסיון בצבא או במהלך התואר, יש סיכוי גדול שאתם נמצאים בנקודת פתיחה משופרת לעומת מועמדים עם תואר בלבד, אפילו בציונים גבוהים.

אפשר להבין מאיפה זה בא. המעסיק הממוצע מחפש תפוקה גבוהה יותר מהעובד, אפילו מהיום הראשון שלו, וזה לרוב פשוט יותר כשיש לו ניסיון כלשהו. גם החפיפה של עובד שכזה צפויה להיות פשוטה יותר, והמעסיק עשוי לקבל יותר שקט נפשי. זו הסיבה לכך שמבחינה כלכלית, יכול מאוד להיות שהמשכורת ההתחלתית של עובד עם ניסיון תהיה גבוהה יותר מאשר זו של עובד עם תואר אקדמי אבל ללא ותק בעבודה.

המסקנה? כדאי לשלב

מבחן המציאות מוכיח שלכל מקצוע, או אפילו משרה, יש חוקים משלהם. העצה הטובה ביותר שאפשר להעניק לכם היא לנסות לפעול בכמה חזיתות: כלומר, לנסות ולהתקבל לעבדות עוד במהלך הלימודים, בין אם משרות סטודנטים ובין אם משרות המיועדות לאוכלוסיית מחפשי העבודה הכללית, ובכך לצבור ניסיון במקביל להרחבת הידע האקדמי.

ברוב התארים השילוב הזה אפשרי בעיקר בשנים המאוחרות של הלימודים, בהן העומס יורד קצת ויש יותר גמישות מבחינת השעות של הקורסים. חוץ מזה, לאחר קורסי המבוא שבשנים הראשונות יכול להיות גם שתהיו עם כישורים רבים וידע רחב יותר לבצע את התפקיד בפועל.

נכון, זה לא ממש פשוט לשלב. הוא עשוי לגרום לכם לעומס, לפגוע בחיי החברה שלכם ולהעלות את מפלס הלחצים (שגם ככה גבוהים במהלך הלימודים). בחלק מהמקרים הוא עשוי להאריך לכם את הלימודים, כי תדחו קורסים כדי לא לקרוס. אבל, וזה אבל גדול, יכול מאוד להיות שתוכלו בדרך הזו למצוא עבודה עם אפשרויות קידום כבר במהלך הלימודים, או לפחות למצוא משרות נחשקות עם סיום הלימודים. וזה שווה הכול, אולי אפילו כמה עשרות אלפי שקלים בחודש.

מי אנחנו

היגיון של סטודנט היא קהילת הרשת הגדולה במדינה לקהל הסטודנטים, ומטרתה היא לאגד את כלל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. עמוד הפייסבוק, חשבון האינסטגרם ואתר האינטרנט הוקמו על מנת להעביר לכם את תקופת הלימודים עם חיוך, להעניק לכם במה ולסדר לכם את ההטבות והמבצעים השווים ביותר – בכל תחומי החיים.

כל הזכויות שמורות Ⓒ היגיון של סטודנט 2020

Site By | SHOWCASE

ייעוץ אישי חינם

מחפשים את מוסד הלימודים
שהכי מתאים לכם? השאירו פרטים כעת

מתלבטים
היכן ללמוד?

לא יודעים איפה להתחיל?

שירות אישי חינם!

מלאו פרטיכם ויועץ לימודים מקצועי
יחזור אליכם בהקדם