למידה מרחוק הייתה קיימת במובנים מסוימים תמיד בעידן האינטרנט. בתקופת הקורונה היא הפכה לברירת מחדל – וגם כעת, לאחר שכבר יש חיסונים וחלק מהסטודנטים חזרו ללמוד "כמו פעם", עדיין חלק גדול מאוד ממשיך ללמוד מהזום.
עד שזה יקרה, חשוב שתדעו כיצד למקסם את הלמידה מרחוק או אפילו לנצל את היתרונות הטבעיים שלה. אספנו עבורכם כמה טיפים, שיקרבו אתכם להצלחה בלמידה מרחוק.
הסיכון המרכזי בלמידה מרחוק הוא שבזמן ההרצאה אתם תבצעו אלף ואחד דברים שלא קשורים לחומר הלימוד. ככה זה כשהלמידה נעשית מהבית, עם אינספור גירויים הנמצאים מסביבכם במרחב הפיזי או המקוון.
יש כמה טריקים קטנים שיכולים לעשות הבדל גדול בשיפור הריכוז שלכם – ולא, אנחנו לא מתכוונים רק לריטלין ולתרופות דומות. עליכם ליצור סביבה נטולת הפרעות ככל שאפשר, תוך נטרול הגורמים שעלולים ליצור את ההפרעה. מומלץ מאוד להעביר את הטלפון שלכם למצב שקט במהלך השיעור או ההרצאה, ולצמצם למינימום האפשרי את הגלישה שלכם באתרים, ברשתות החברתיות וכן הלאה. בדרך כלל העולם לא יקרוס במהלך ההרצאה, ותוכלו להתעדכן מהר מאוד מה פספסתם גם לאחר מכן.
לא סומכים על המשמעת העצמית שלכם? הטכנולוגיה לא חייבת להיות האויב, אלא יכולה לסייע לכם בפתרון. יש כמה פיתוחים שאפשר להכיר, למשל:
מאוד מפתה להקשיב לשיעור כשאתם על הספה או אפילו במיטה, מכוסים בשמיכה ומנשנשים ארוחה שלמה. אבל האם זו ההחלטה היעילה ביותר שתוכלו לקבל? כנראה שלא. מומלץ מאוד ללמוד בתנאים הדומים ככל האפשר "לדבר האמיתי". וזה כולל כמובן ישיבה על הכיסא, מול שולחן, בסביבה מאורגנת שלא כוללת יותר מדי מסיחי דעת (עיתונים, ספרים וכן הלאה).
ניתן ואף מומלץ להתלבש כפי שהייתם מתלבשים להרצאה, כי לימודים בפיג'מה עלולים להשאיר אתכם מנומנמים. אם ההרצאה היא ב-Zoom, כדאי לשתף את המסך שלכם: גם מכיוון שזה עשוי להגדיל את תחושת המחויבות שלכם לשיעור וגם מתוך כבוד למרצה, שיוכל לקבל לפחות חלק מהאווירה הלימודית הדרושה גם לו.
אם אתם מתגוררים עם בני משפחה, בן/בת זוג או שותפים, כדאי מאוד ליידע אותם מראש מתי אתם אמורים ללמוד ולבקש מהם לשמור על סביבה שקטה ככל האפשר בזמנים אלה. רצוי להשתמש באוזניות כדי לנטרל את הרעשים החיצוניים.
חשוב לציין שבחלק מהמקרים, שיעורי הווידאו מוקלטים כך שניתן לחזור אליהם בכל זמן שתרצו. זהו יתרון גדול שהטכנולוגיה מספקת. ההקלטות מציעות גמישות שלא קיימת בלימודים המועברים בדרך ה"מסורתית"' ויכולות לסייע בהתאמת הלימודים ללוח הזמנים שלכם. מומלץ עם זאת לנסות כן להכניס אתכם למסגרת, שתגדיל את הסיכויים שתתמידו בה. אתם יכולים להחליט מראש מתי בדיוק תלמדו ביום נתון, לכתוב זאת במקום בולט, להוסיף תזכורות בנייד וכן הלאה.
דחיינות היא מנת חלקם של הרבה מאוד סטודנטים. היא עלולה להקשות עליכם בלמידה מרחוק. מומלץ שלא לדחות את הצפייה בהרצאות כדי להשלים אותן "מתישהו", כי זה עלול לגרום לעומס בעתיד וליצור פערים ביניכם לבין שאר הכיתה.
דרך מתבקשת לעקוב אחר הנאמר בהרצאה היא הקפדה על כמה שיותר פעולות אקטיביות במהלך ההקשבה. אתם בהחלט יכולים להצטייד במחברת כדי לסכם את הנאמר, לכתוב נקודות חשובות וכן הלאה. אל תהססו לשאול שאלות בעל פה או בצ'ט של התוכנה הייעודית, אם יש כזב, בטח אם אתם לא מבינים דבר מה. יש סטודנטים שמרגישים שהמסכים הופכים אותם לפאסיביים יותר, וזה עלול לפגוע בהם.
אופציה אחרת היא לפתוח קבוצות למידה או דיון בין השיעורים, וירטואלית או לא, לשתף את הסיכומים שלכם ושאר פעולות שהייתם קרוב לוודאי עושים בימים סטודניאליים כתיקונם.
היגיון של סטודנט היא קהילת הרשת הגדולה במדינה לקהל הסטודנטים, ומטרתה היא לאגד את כלל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. עמוד הפייסבוק, חשבון האינסטגרם ואתר האינטרנט הוקמו על מנת להעביר לכם את תקופת הלימודים עם חיוך, להעניק לכם במה ולסדר לכם את ההטבות והמבצעים השווים ביותר – בכל תחומי החיים.
Site By | SHOWCASE