fbpx

רוצים לקבל מאיתנו פוסטים מעניינים, חדשות וקופונים ישירות למייל?

כתבות נוספות

studying-951818_1920

שתפו:

האם לציון התואר באמת יש משמעות?

לימודים במוסדות להשכלה גבוהה, איך שלא תסתכלו על זה, הם פעמים רבות מרדף אחרי ציונים. הסטודנט הממוצע ירצה לא רק לסיים את התואר, אלא גם לעשות זאת בממוצע גבוה ככל שניתן. חלק מהסטודנטים ניגשים בחרדת קודש לבדוק את המצב שלהם כש"יש ציונים", אחרים עוקבים בדאגה אחרי הממוצע שלהם לאורך התואר. והשאר? פשוט רוצים לסיים עם התואר.

השאלה העיקרית היא האם הציונים שלנו באוניברסיטה או במכללה משנים משהו, ובעיקר למי? כל התשובות בכתבה הבאה.

התואר כן קובע

יש סטודנטים רבים שהמטרה שלהם היא בעיקר "לסמן וי" על התואר. הם מודעים ליתרונות האפשריים שלו עבורם, ולעובדה שהיום דרוש בהרבה מאוד תחומים תואר – בציון כלשהו – כדי להתקבל לחלק מהמשרות. גם אם מומלץ תמיד לשאוף לציון הגבוה ביותר האפשרי בכל בחינה או מטלה, לא בטוח שהם טועים בהרבה. בתעודת הגמר מופיע הציון הסופי, יחד עם מידת ההצטיינות (במקרים בהם מצטיינים), אבל לא כולם מעניקים לציון תשומת לב.

חשוב לציין בשלב הזה שבמקצועות הנחשבים לקשים וליוקרתיים, ייתכן שתהיה דרישה לציון ממוצע מינימלי כתנאי מעבר לשנים המתקדמות של התואר הראשון. דוגמה נוספת לחשיבות הציונים היא מלגות על בסיס הצטיינות, שניתן לקבל אותן רק כאשר עומדים בציון מינימלי שהוגדר מראש.

תארים מקדמים

מעוניינים להמשיך לתואר שני בתחום אותו אתם לומדים, או בתחום אחר? חשיבותם של הציונים עשויה לעלות. רוב המוסדות דורשים עמידה בכמה תנאי סף בדרך לקבלה לתואר שני, כשהמרכזי שבהן הוא ממוצע ציונים מינימלי מהתואר הראשון. כלל האצבע, שנכון כמעט בכל המקרים, הוא שככל שהתואר השני מבוקש ויוקרתי יותר – כך סביר שתידרשו לציונים גבוהים יותר. בחלק מהמקרים יש ציון מינימלי הדרוש ממי שמעוניין ללמוד במסלול עם תזה.

כמובן שלקראת תואר שלישי (דוקטורט), יבחנו את ציוני התואר השני שלכם בכלל והתזה בפרט. הדרישות לציון גבוה נוטות להיות מחמירות אפילו יותר: ממוצע מינימלי של 80, או אפילו 90, בחלק מהמקרים. לא פשוט בכלל.

ההמלצה היא לחשוב עוד במהלך הלימודים לאן מועדות פניכם, ולראות איפה הממוצע שלכם עומד. אם אתם יודעים מהו הממוצע המינימלי הדרוש לתואר השני, תוכלו לעשות את כל המאמצים כדי להגיע אליו ורצוי שגם לעבור אותו: למשל, מועד ב' בקורסים שלדעתכם אתם יכולים להצליח בהם יותר.

ציונים ב"עולם האמיתי"

אחת משאלות מיליון הדולר (בתקווה) ביחס לציונים מהאקדמיה היא התקפות שלהם מחוצה לה. במילים אחרות: נניח שאתם מחפשים עבודה במקצוע מסוים, שקשור לתחום הלימודים שלכם. עד כמה מקום העבודה הפוטנציאלי יעניק תשומת לב לציונים שלכם מהתואר?

חשוב לציין שלכל תחום אקדמי או מקצוע יש את המאפיינים שלו, כשמקום העבודה הספציפי הוא שיחליט בוודאי מהן הדרישות הנקודתיות שלו. יש מקומות עבודה שלא יתייחסו בכלל לתואר, אלא יעדיפו לתת את עיקר המשקל לניסיון המקצועי של המועמד או לרושם שהוא יוצר במהלך הראיון. יכול מאוד להיות שהם יסתפקו במסמך קורות החיים ולא יבקשו לראות את הדיפלומה עצמה.

 מנגד, מקומות אחרים עשויים להקנות למועמדים שהציון שלהם גבוה יותר עדיפות על פני אחרים. אותם מקומות עשויים להגדיר כאחת מדרישות הקבלה ממוצע מינימלי, בתואר כולו או במקצועות מסוימים, או לחלופין לפנות אך ורק לסטודנטים מצטיינים – דוגמאות לכך הן משרות נחשקות או תפקידי ניהול. שימו לב שבדרך כלל, ככל שצוברים ניסיון בעולם התעסוקתי כך עשויים מקומות העבודה הבאים להסתכל פחות על ההשכלה האקדמית.

מי אנחנו

היגיון של סטודנט היא קהילת הרשת הגדולה במדינה לקהל הסטודנטים, ומטרתה היא לאגד את כלל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. עמוד הפייסבוק, חשבון האינסטגרם ואתר האינטרנט הוקמו על מנת להעביר לכם את תקופת הלימודים עם חיוך, להעניק לכם במה ולסדר לכם את ההטבות והמבצעים השווים ביותר – בכל תחומי החיים.

כל הזכויות שמורות Ⓒ היגיון של סטודנט 2020

Site By | SHOWCASE

ייעוץ אישי חינם

מחפשים את מוסד הלימודים
שהכי מתאים לכם? השאירו פרטים כעת

מתלבטים
היכן ללמוד?

לא יודעים איפה להתחיל?

שירות אישי חינם!

מלאו פרטיכם ויועץ לימודים מקצועי
יחזור אליכם בהקדם