fbpx

רוצים לקבל מאיתנו פוסטים מעניינים, חדשות וקופונים ישירות למייל?

כתבות נוספות

tim-gouw-1K9T5YiZ2WU-unsplash

שתפו:

נמצאו חמשת התארים הקשים ביותר

תואר אקדמי, בדרך כלל, הוא לא פיקניק. מסתבר שיש תארים שפשוט לוקחים את זה כמה צעדים קדימה. תארים שהקבלה אליהם עלולה להיות מורכבת, שכל שיעור בהם הוא ברמת קושי גבוהה (שרק עולה עם הסמסטרים) ושממוצע הציונים רחוק מלהיות מרשים, בלשון המעטה. החדשות הטובות הן שמי שיצלח את הלימודים, עשוי ליהנות מאינספור אפשרויות תעסוקה מפתות.

אז מהם התארים שעלולים לגרום לכם להזיע? ומה גורם לדרגת הקושי בכל אחד מהם? אתם מוזמנים לקרוא, ולנסות לא להיכנס לפאניקה.

פיזיקה

את הסקירה אנחנו מתחילים עם מקצוע שנחשב למאיים בתיכון, ועל אחת כמה וכמה במסגרת של לימודים גבוהים. תואר בפיזיקה צפוי להציב את הסטודנט עם נוסחאות מורכבות, בעיות יישומיות והרבה מאוד חשיבה מחוץ לקופסה.

לימודי פיזיקה דורשים מסירות, השקעה עצומה וראש ריאלי במיוחד, שילוב שלרבים אין (כולל אלו שכן מצליחים להתקבל ללימודים, כפי שיעידו אחוזי הנשירה הגבוהים מהתואר). קושי נוסף הוא שכדי למצוא אפשרויות תעסוקה הולמות, דרוש לרוב תואר שני בפיזיקה.

השורה התחתונה: לא כל מי שמסיים תואר בפיזיקה חייב להיות איינשטיין, אבל אין ספק שהמקצוע מיועד לסטודנטים מבריקים במיוחד.

מדעי המחשב

ישראל ידועה בתור "אומת ההייטק", כשמדי שנה אינספור צעירים מעוניינים להתחיל את החלום. הדרך לתואר האקדמי במדעי המחשב, על המסלולים השונים שלו, היא אחת המורכבות שאפשר לחשוב עליהן בנוף האקדמי של מדינת ישראל.

תואר במדעי המחשב דורש השקעה עצומה וביצוע אינספור פרויקטים ומטלות, כל אחד מהם עלול להיות "כאב ראש". העובדה שהלימודים בתואר הראשון רחבים ונוגעים בנגזרות שונות של עולם ההייטק אינה מקלה על הסטודנטים.

הלימודים עצמם, וגם עולם התעסוקה, נוטים להיות עמוסים ולחוצים. אבל יש בכך שכר, והוא גבוה במיוחד. אפילו במשרות הראשוניות.

מתמטיקה

לא באמת חשבתם שנוכל לבצע סקירה של תארים אקדמיים קשים, ולא נתייחס לתואר ראשון במתמטיקה, נכון? חשוב להדגיש שהביקוש לתואר במתמטיקה לא גבוה מדי, ולכן תנאי הקבלה למקצוע הם שפויים. הלימודים עצמם מאתגרים, דורשים השקעה עצומה וגם תכונות כמו "כישרון" טבעי למתמטיקה, דמיון וירידה לפרטים.

עם סיום לימודי מתמטיקה אפשר להשתלב במקצועות ריאליים בעולם הפיננסיים אפילו בעולם ההייטק. תואר שני במתמטיקה הוא דרישת חובה בדרך למשרות הוראה בתחום, במסלול מאתגר אפילו יותר. אופציה אחרת היא יצירת שילובים של לימודי מתמטיקה עם ענפים אחרים, למשל מסלול המשלב מתמטיקה עם מדעי המחשב.

רפואה

הדבר הראשון שמאתגר בלימודי רפואה הוא שהם מאוד ארוכים. המסלול הבסיסי נמשך שבע שנים לפחות, כשאופציה אחרת היא לבחור במסלול ארבע שנתי (לבעלי תואר ראשון במקצוע אקדמי) או תלת שנתי. הרופא לומד למעשה כל הקריירה שלו, וחייב לעמוד במבחנים גם לאחר השלמת התואר: מבחן סטאז', מבחני שלב א' וב' בהתמחות וכן הלאה.

לימודי רפואה נחשבים למבוקשים במיוחד, מה שמוביל לדרישות קבלה מחמירות ולהליך מורכב יחסית הדורש ציונים גבוהים, סדנאות הערכה, ראיונות אישיים ועוד. במהלך הלימודים הסטודנטים צריכים להתמודד עם מסות עצומות של חומר, חלקו הגדול באנגלית מורכבת, ולהכיר בגדול כל איבר, מערכת בגוף, מחלה, תרופה וכדומה.

הנדסת חשמל

מהנדסי חשמל נהנים מביקוש גדול במיוחד בעולם הטכנולוגיה וההייטק, כמו גם מתנאי שכר מצוינים (אפילו במשרות ראשונות, כולל כאלה שמשלבים עם התואר). אלא שהדרך לנחלה הזו אינה פשוטה, ועוברת בין אחד ממקצועות הלימוד היותר מאתגרים שיש.

לימודי הנדסת חשמל משלבים בתוכם נושאים ריאליים מורכבים לצליחה, למשל חשמל ואלקטרוניקה, פיזיקה, מתמטיקה, מחשוב, תכנות ועוד. הלימודים עשויים להיות ברמה גבוהה מאוד, ולכן נדרשת בהם השקעה אדירה. מי שלא עושה זאת, או מראש אינו מחובר למקצוע ולעולם הריאלי באופן מלא, ייאבק לא להיכנס לסטטיסטיקה אחוזי הנשירה הדי גבוהים בשנה הראשונה של התואר.

מי אנחנו

היגיון של סטודנט היא קהילת הרשת הגדולה במדינה לקהל הסטודנטים, ומטרתה היא לאגד את כלל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. עמוד הפייסבוק, חשבון האינסטגרם ואתר האינטרנט הוקמו על מנת להעביר לכם את תקופת הלימודים עם חיוך, להעניק לכם במה ולסדר לכם את ההטבות והמבצעים השווים ביותר – בכל תחומי החיים.

כל הזכויות שמורות Ⓒ היגיון של סטודנט 2020

Site By | SHOWCASE

ייעוץ אישי חינם

מחפשים את מוסד הלימודים
שהכי מתאים לכם? השאירו פרטים כעת

מתלבטים
היכן ללמוד?

לא יודעים איפה להתחיל?

שירות אישי חינם!

מלאו פרטיכם ויועץ לימודים מקצועי
יחזור אליכם בהקדם