fbpx

רוצים לקבל מאיתנו פוסטים מעניינים, חדשות וקופונים ישירות למייל?

כתבות נוספות

freestocks-I_pOqP6kCOI-unsplash

שתפו:

כך תשרדו את שנת הלימודים דרך הזום

העולם השתנה לנו בן רגע ואנו נאלצים להסתגל ללמידה אחרת ושונה שטומנת בחובה פלוסים ומינוסים. הלימודים מרחוק הנם עובדה שצריך להתמודד עמהבין כה וכה, אז איך שורדים שנה שלמה בלימודים דרך הזום?

אולי בהתחלה זה היה נשמע כמו הדבר הטוב ביותר שיכל לקרות לך– לקום קצת יותר מאוחר, לשתות את הקפה בבוקר לאט ואז לפתוח את המחשב בפיג'מה וללמוד באיזו תנוחה שנוח לך. במציאות, ניתן לראות בבירור כי הלמידה מרחוק טומנת בחובה לא מעט קשיים ובתחומים רבים ובכלל, המצב שנכפה על כולנו דורש פתרונות יצירתיים שלא חשבנו עליהם עד היום.

חסמים וקשיים של למידה מרחוק

סטודנטים רבים נתקלו מאז תקופת הקורונה בדילמות שונות שקשורות בכמה נושאים: לימודיים, חברתיים וכלכליים. בפן הלימודי, נאלצו כל הסטודנטים במדינת ישראל לעבור ללמידה מרחוק, שיטת למידהשלא הייתה מוכרת לכולם קודם לכן – וגם אם כן, אז רק בוודאי שלא באופן גורף.

אם השיעורים באוניברסיטה מוקלטים הרי שתמיד ניתן לחזור אליהם, אך אם מדובר על שיעור לייב בזום יש צורך להיות נוכחים בזמן אמת ולשמור על ריכוז שיכול להיות מאתגר כשמדובר על הסביבה הביתית.

הפן החברתי כלכלי של הלמידה מרחוק

בפן החברתי כלכלי ישנו קושי רב אתו מתמודדים הסטודנטים.

  • רבות מעבודות הסטודנטים נעלמו, כמו שמירה ומלצרות, בעוד מאידך לסטודנטים עדיין יש שכר לימוד לשלם ולעיתים קרובות גם שכר דירה וחשבונות. אל תאמרו נואש. כדאי להיתמך בכל מי שניתן, לנסות ולמצוא ברמה המוניציפלית סיוע בקבלה לעבודות שונות ולבדוק אפשרויות של מלגות – ואף לפנות למוסד הלימודים כדי לבחון אפשרויות של פריסת תשלומי שכר הלימוד.
  • בפן החברתי מדובר על קושי שעמו מתמודדים סטודנטים רבים שבחרו ללמוד במקום שבו הם מקיימים חיים סטודנטיאליים – מה שלמעשה נגדע באיבו. אם לא מדובר על תקופת איסור של סגר, כדאי ליצור מפגשים ללמידה משותפת כדי להפיג את התחושות האלו.

ומה לגבי הזום? איך צולחים אותו לאורך שנת לימודים שלמה?

סטודנטים רבים נבהלו כששמעו שהם יצטרכו ללמוד שנה אקדמית שלמה בזום, בטח כשמדובר על שנת הלימודים הראשונה או על סמסטרים עם קורסים קשים כמו סטטיסטיקה. לפניהכל, חשוב לנשום עמוק ואז לפעול כך: להכין בעצמך סביבת לימודים שאין בה הסחות דעת, להניח את הטלפון בצד/להעביר אותו ל-DND. ממש להבין שכרגע זו הכיתה- ולהתייחס לכך בהתאם.

אם יש צורך בבקבוק מים או שתייה ליד, משהו מתוק לאכול כדי לשמור על ערנות, בגדים נוחים וישיבה נוחה ומכבדת. כדאי לבחון את חומר הלימוד היטב לפני השיעור, ולהתחבר עם המצלמה כדי להראות נוכחות (מה שבוודאות יגביר את תחושת המחויבות שלך לשיעור). במקביל, כדאי מאוד להיות פעילים בשיעור, בין אם כשניתן בזמן השיעור ובין אם בצ'אט של הזום.

ומה עושים כשהשיעור נגמר?

ראשית, מסכמים את החומר ומוודאים שהוא מובן במאה אחוז. אם יש שאלותעל דברים שלא הובנו במהלך השיעור, מומלץ לרשום אותן ברשימה מסודרת ולהעלות אותן בשעות המתאימות עם המרצה או במייל למרצה. נוסף על כך, כדאי לתרגל ולעשות שימוש בזום גם בקבוצות למידה של הסטודנטים בלמידה משותפת.

פתחו קבוצת ווצאפ

אחד הדברים המשמעותיים גם מבחינה חברתית אך גם מבחינה לימודית הוא פעילות בקבוצת ווצאפ בתקופות הלמידה מרחוק. כשמדובר על קבוצה קבועה של סטודנטים בחוג מסוים מומלץמאוד לפתוח ולהיות פעילים בקבוצת ווצאפ בה ניתן לקבל השלמות, סיכומים, מצגות, לינקים וכל דבר העולה על הדמיון.

קבוצות אלו יעילות במיוחד שכן הן בדרך כלל עונות על 90% מהשאלות שיש לסטודנט וכל זאת באמצעות שיח עם סטודנטים אחרים מאותו החוג. זו המסגרת גם להעלות דילמות ושאלות או נושאים שעולים במהלך השיעור או הלימודים כדי לבחון האם סטודנטים אחרים חשים באופן דומה- ואם יש צורך אז לפנות למוסד הלימודים כדי לשפר את תנאי הלימודים.

מי אנחנו

היגיון של סטודנט היא קהילת הרשת הגדולה במדינה לקהל הסטודנטים, ומטרתה היא לאגד את כלל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. עמוד הפייסבוק, חשבון האינסטגרם ואתר האינטרנט הוקמו על מנת להעביר לכם את תקופת הלימודים עם חיוך, להעניק לכם במה ולסדר לכם את ההטבות והמבצעים השווים ביותר – בכל תחומי החיים.

כל הזכויות שמורות Ⓒ היגיון של סטודנט 2020

Site By | SHOWCASE

ייעוץ אישי חינם

מחפשים את מוסד הלימודים
שהכי מתאים לכם? השאירו פרטים כעת

מתלבטים
היכן ללמוד?

לא יודעים איפה להתחיל?

שירות אישי חינם!

מלאו פרטיכם ויועץ לימודים מקצועי
יחזור אליכם בהקדם