fbpx

רוצים לקבל מאיתנו פוסטים מעניינים, חדשות וקופונים ישירות למייל?

כתבות נוספות

15311

שתפו:

כך תסכמו הרצאות כמו מומחים

סטודנטים רבים נוהגים לסכם את הרצאות הקורסים, על מנת שיוכלו לחזור על דברי המרצה ולשמר משהו מהערך המוסף שמגיע מההרצאה לקראת המבחנים ולכל מטלות הקורס. בהתחשב בעובדה שממחקרים עולה כי אנו שוכחים כ-50% מהמידע שנמסר לנו בהרצאה מיד עם סיומה, מדובר בכלי חשוב מאוד. סיכום התמציתי והמרוכז, יכול להכיל ידע רב ערך, אך במידה והסיכום שלנו יהיה מרושל, הוא עלול להיות דל ומאוד לא קוהרנטי. מדובר בכישור שימושי ביותר שעשוי להימצא כחשוב מאוד במהלך הלימודים האקדמיים שלך. לכן, אספנו עבורך כמה עקרונות שיעזרו לך לערוך סיכומים שכל הסטודנטים יתחננו לקבל לקראת המבחן הקרוב.

לכתוב במילים שלך

הדבר הראשון שחייבים לזכור הוא שסיכום הוא לא רישום פרוטוקול והרצאה אינה הכתבה. אין צורך להעתיק את כל דברי המרצה מילה במילה. תהליך כזה יהיה מסורבל למדי וייצור טקסט ארכני ומשמים שיהיה קשה לעקוב אחריו. המטרה בסופו של דבר היא לחזור על הדברים שוב במילים שלך. זוהי הזדמנות לבחון את ההבנה שלך אודות הנאמר בכיתה או באולם ההרצאות. ככל שהדברים ייכתבו באופן נגיש יותר ובעיקר, בדרך שתהיה מובנת לך גם זמן רב לאחר מכן, הסיכום יהיה יעיל יותר ויאפשר לך לחזור על החומר בצורה הטובה ביותר.

מצד שני – להישאר ברורים

אף על פי שההרצאה צריכה להיות במילים שלך ולדבר אל ההיגיון שלך, חשוב שהדברים יהיו בהירים וניתן יהיה לחזור אליהם. לכן, חשוב שלא נהיה תמציתיים או מעורפלים מדי. סיכומים רבים עשויים להיראות כמה חודשים לאחר שנכתבו כגיבוב מילים חסר פשר.

להשאיר מקום לשינויים

סיכום טוב הוא ממש כמו יצור חי. הוא דינמי, גמיש ומשתנה כל הזמן. לפעמים דברים שהיינו בטוחים שהבנו, מתבהרים לאורך ההרצאה יותר ומקבלים מובנים נוספים. לכן, חשוב שנבנה את הסיכום כך שתמיד יהיה אפשר לערוך בו שינויים, להוסיף בו פרטים ולשנות בו את הסדר. במידה ואיננו מסכמים את ההרצאה בקובץ אלקטרוני, כדאי להשאיר מרווחים ריקים בין הנושאים על מנת שתמיד נוכל להכניס הערות ותוספות.

הקלטה היא כלי עזר יעיל

אם המרצה מסכים לכך, ייתכן שיהיה זה רעיון טוב להניח מכשיר הקלטה או אפילו טלפון נייד המצויד באפליקציה מתאימה ולהקליט את ההרצאה. לאחר שיהיה בידינו את כל התוכן המוקלט, נוכל לעבור עליו בבית וליצור סיכום בתנאים נוחים ורגועים יותר. גם כאן, חשוב שלא נתמלל פשוט את ההקלטה, אלא נוציא ממנה את התכנים המשמעותיים והחשובים ונתמצת אותם בצורה ממוקדת ובהירה.

לזהות את עמודי היסוד

בכל נושא, יחזרו מונחים המהווים את אבני הבניין של הנושא עליו נסובה ההרצאה. חשוב לזהות מילות מפתח כאלו ולהדגיש אותן. כשנוכל לעמוד על המבנה הרעיוני של ההרצאה וליצור מערך שיטתי של כל המהלך המחשבתי, הלימוד יהיה מעמיק ובהיר יותר. חשוב במהלך ההרצאה לשאול כמה שאלות הבנה – שיסייעו לנו לעמוד על כל אחד מהמונחים ולהגדיר אותם היטב. כך גם הסיכום יהיה שיטתי וברור יותר.

לשמור על תשומת לב

סיכום שיעור איכותי ידרוש ממך לגייס את כל תשומת הלב שלך. זהו לא הזמן לקרוא הודעות בווטסאפ או לשוחח עם אחרים. הקשבה דרוכה ופעילה תבטיח כי פרטים חשובים לא יחמקו ממך וימצאו את דרכם לסיכום שלך.

כלים יעילים לתמצות

על מנת להישאר מתומצתים, ובעיקר על מנת שתישאר תשומת לב להקשבה להרצאה, חשוב שנמצא את הדרכים לכתוב דברים בקצרה. שימוש בראשי תיבות וקיצורים, טבלאות ותרשימי זרימה יכולים להעביר הרבה במלל מועט ביותר.

מי אנחנו

היגיון של סטודנט היא קהילת הרשת הגדולה במדינה לקהל הסטודנטים, ומטרתה היא לאגד את כלל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. עמוד הפייסבוק, חשבון האינסטגרם ואתר האינטרנט הוקמו על מנת להעביר לכם את תקופת הלימודים עם חיוך, להעניק לכם במה ולסדר לכם את ההטבות והמבצעים השווים ביותר – בכל תחומי החיים.

כל הזכויות שמורות Ⓒ היגיון של סטודנט 2020

Site By | SHOWCASE

ייעוץ אישי חינם

מחפשים את מוסד הלימודים
שהכי מתאים לכם? השאירו פרטים כעת

מתלבטים
היכן ללמוד?

לא יודעים איפה להתחיל?

שירות אישי חינם!

מלאו פרטיכם ויועץ לימודים מקצועי
יחזור אליכם בהקדם