דבר אחד בטוח, אף אחד לא אוהב להיבחן. ממכלול גורמי החרדה הנפוצים, מבחנים נמצאים במקום גבוה למדי ברשימה. עם זאת, מדובר באתגר שניאלץ להתמודד עמו. היערכות נכונה ואימוץ כלים יעילים להכנה למבחן יאפשרו לנו לעמוד במשימה בהצלחה רבה יותר ולהפיק את מרב היתרונות מכך ויתרונות, לא חסרים. מחקרים הראו כי סטודנטים שנבחנים באופן קבוע לומדים בסופו של דבר יותר תוכן ומחזיקים אותו בזיכרון זמן רב יותר. נוסף על כך, כנראה באמת אפשר להתרגל לכל דבר, מאחר שהוכח מחקרית כי מבחנים תכופים מסייעים בהפחתת חרדת מבחנים.
במובן הזה, מבחנים יכולים אפילו להיות חוויה נעימה ומעשירה. על מנת לקבל את ההכנה הנדרשת וליצור הרגלים יעילים, אלו כמה קווים מנחים שיתרמו משמעותית לתהליך הלימוד שלך.
מאחר ומרצה הקורס מחבר את הבחינה, יהיה חכם לחשוב כיצד היינו אנחנו מחברים את הבחינה אם היינו אותו מרצה. צורת החשיבה, נושאי המחקר המעסיקים אותו, המאפיינים שעליהם מציב דגש לאורך השנה ומאפיינים רבים אחרים באופן הלימוד, עשויים לגלות לנו הרבה על מה שמצפה לנו במבחן. מובן שלא כדאי להסתמך אך ורק על נתון זה, אבל היכרות עם צורת החשיבה של המרצה ומעקב אחר החומרים שעלו במטלות השוטפות יוכלו לספק הכנה משמעותית.
ככל שמדובר בהכנה למבחן, הכול מתחיל ונגמר בתרגול הרצוף. לימוד בן 8 שעות ברצף ולאחר מכן הפסקה של יומיים תהיה יעילה פחות מלימוד בן 3-5 שעות שיימשך מדי יום. הדברים ייצרבו היטב בתודעה שלך ובנוסף לכך, יהיה לך זמן רב יותר לזהות נקודות קשות להבנה ולפתח את הדרכים שבהן יהיה באפשרותך ללבן אותן. כשבונים רוטינת לימודים קבועה וסדירה, החומר נעשה חלק מאורח החיים שלנו וקל יותר לחזור אליו בדיוק מהנקודה שהפסקנו בלי להחסיר פעימה.
על מנת להתמקד ולערוך סדר בראש, מומלץ לערוך רשימת שאלות שסביר להניח שיופיעו במבחן ולחזור עליהן שוב ושוב. ניתן לחבר להן תשובות ולחזור עליהן באופן קבוע. בקורסים רבים, ניתן למצוא מאגר שאלות מתוך מבחני עבר ולהשתמש בהם על מנת ליצור עוד חומר מגובש וערוך יותר לחזרה, שניתן יהיה להחזיק בראש בצורה יעילה.
אפילו אם התעסקת כל השנה בחומר מסוים באופן מעמיק, גם אם נדמה לך שיש לך בו ידע נרחב מאוד ושהדברים ממש "קטנים" עליך, חשוב לחזור עליהם ולא להתייחס לדברים בהינף יד. ברגע האמת, אנו עלולים לגלות שהעמסנו כל כך הרבה ידע במהלך ההכנה למבחן, שהדברים כבר אינם טריים אצלנו בראש. החומר קל לך? מצוין, אם ככה לא תהיה לך כל בעיה ללמוד אותו ולשנן אותו. נקודת המוצא היא פשוטה – חזרה על החומר תשמור אותו בתודעה שלך.
זהו כנראה העיקרון החשוב ביותר. כאשר מתבוננים בנושא רחב כיחידה אחת, הדבר עשוי להיראות מאיים ובלתי נגיש. במקרים כאלו, הפחד עשוי לשתק וחומר שבעבר היה לך קל לבלוע, נעשה פתאום סתום ומעורפל. לכן, חשוב שנחלק את החומר ליחידות קטנות יותר. ללמוד פרק אחר פרק וליצור תהליך למידה מתמשך בו דבר מוביל לדבר. על מנת לפשט את המידע, האסטרטגיה הנכונה ביותר היא להמיר יחידות טקסט ליחידות צורניות. כל תוכן שניתן להעביר לטבלאות, תרשימי זרימה או לפתקיות זיכרון קצרות ותמציתיות, יוכל להיקלט ביתר קלות ובצורה אינטואיטיבית. לאחר כמה ימים, אנו עשויים לגלות שהמידע הפך לעובדה מוגמרת במוחנו.
היגיון של סטודנט היא קהילת הרשת הגדולה במדינה לקהל הסטודנטים, ומטרתה היא לאגד את כלל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. עמוד הפייסבוק, חשבון האינסטגרם ואתר האינטרנט הוקמו על מנת להעביר לכם את תקופת הלימודים עם חיוך, להעניק לכם במה ולסדר לכם את ההטבות והמבצעים השווים ביותר – בכל תחומי החיים.
Site By | SHOWCASE