fbpx

רוצים לקבל מאיתנו פוסטים מעניינים, חדשות וקופונים ישירות למייל?

כתבות נוספות

Teacher scolding student in library

שתפו:

חשבון נפש: איך לדעת אם אתם צריכים לפרוש מהתואר

אנו רגילים ללכת בעקבות השאיפות שלנו ולא לוותר, לא משנה עד כמה האתגרים בדרך עשויים להיות קשים. זהו עיקרון חשוב וראוי, אך ישנם מקרים שבהם הוא חדל מלהיות רלוונטי. האמת הפשוטה היא, כי במקרים מסוימים, פרישה היא הפתרון הראוי ביותר. הלימודים לתואר אקדמי פותחים דלתות רבות ועשויים להעשיר מאוד את חייך, אך אתגרים רבים עומדים בדרך אל התואר הנכסף.

כאשר רואים כיצד כמה מהמוחות הגדולים של דורנו פרשו מהלימודים האקדמיים, זה בהחלט ייתכן שבנסיבות מסוימות – יעלו בך הרהורי פרישה. אז אספנו עבורך מספר נקודות למחשבה שכדאי לשמור בתודעה לאורך תהליך קבלת ההחלטות שלך. הנקודות הללו מתרכזות בסיבות העיקריות שבגינן שוקלים הסטודנטים להפסיק את הלימודים:

א. הלימודים אינם מה שחשבת

בשלב זה של החיים, רובנו לא מספיקים לצבור ניסיון רב בחיים ואנחנו עשויים לדמיין את חוויית הלימודים בתחום שבחרנו כשונה מאוד ממה שדמיינו. לפתע אנו מגלים שבמהלך לימודי הארכיאולוגיה אנו קוברים את עצמנו בספרים עתיקים בשפה ארכאית הרבה יותר מאשר המקצוע שחשבנו שנלמד, לימודי המשפטים הם הרבה יותר טכניים וקרים ממה שדמיינו, מדעי המחשב זה בעיקר מתמטיקה ובכלל – תפיסת העולם ותחומי העניין יכולים להשתנות בצורה כל כך דרמטית במהלך התקופה, עד כי אנו עשויים לחוש ממש לכודים בתחום אקדמי שכבר איננו מעוניינים בו כלל.

בסופו של יום, הלימודים האקדמיים נועדו להכשיר אותך בתחום המקצועי שעשוי ללוות אותך חלק ניכר מחייך. לכן, שווה לבחון מחדש את הבחירה שלך, לשקול לשנות כיוון אקדמי ולסנן שיקולים שהובילו לבחירה הקודמת, זו שברצונך לשנות כעת. זה הזמן לשאול:

  1. האם זהו תחום שאנו יכולים לפרוח בו?
  2. האם אנו מוצאים את עצמנו שם?
  3. האם בחרנו בתחום על מנת לקבל יוקרה?
  4. האם לציפיות המשפחה מאיתנו ישנה השפעה?

חלק בלתי נפרד מההכנה לשינוי כיוון בלימודים האקדמיים צריכה להתמקד בבירור השאלות הללו – כך שנקבל בחירה המגיעה ממקום אמיתי ונקי. הדבר עשוי לחסוך לך זמן יקר ותסכולים רבים לאורך תואר שלא מתאים לך, ועדיין לשמר את המסגרת האקדמית בתנאים טובים הרבה יותר.

ב. קשיים כלכליים

מחקרים סטטיסטיים רבים מראים כי מעל ממחצית מהסטודנטים הנושרים מלימודים אקדמיים עושים זאת עקב קשיים כלכליים. שכר הלימוד גבוה מאי פעם והסכומים הולכים וגובהים. כתוצאה מכך, נתח הולך וגדל מהאוכלוסייה מתקשה לכסות את תשלומי שכר הלימוד וסטודנטים רבים מוצאים את עצמם בשלב כזה או אחר עומדים מול שוקת שבורה.

חשוב לזכור, כמובן, כי ההוצאות לא מסתיימות בשכר הלימוד. על מנת לממן את הוצאות המחיה ואת שכר הדירה, נאלצים סטודנטים רבים לעבוד במהלך התואר, מה שמוסיף קושי נוסף על הצלחתם בלימודים.

עם זאת, לפני שממהרים לפרוש, כדאי לבחון כמה אפשרויות:

  • מלגות – גופים רבים מציעים מלגות לסטודנטים בהתאם למגוון קריטריונים. ישנן קרנות רבות המציעות לסטודנטים בעלי הישגים גבוהים במיוחד, מפלחי אוכלוסייה שונים והעונים על מגוון קריטריונים אחרים, סיוע במימון הלימודים ואפילו מציעים מלגות מחיה בהיקפים שונים. ארגונים אחרים מציעים מלגות תמורת התנדבות בפעילויות קהילתיות שונות.
  • הלוואות סטודנטים – קיים היום מגוון רחב של הלוואות סטודנטים המציעות תנאים נוחים ואפשרות לפירעון רק מספר שנים לאחר השלמת הלימודים.
  • עבודות לסטודנטים – משרדים ממשלתיים ואף המוסדות האקדמיים עצמם מציעים משרות גמישות המאפשרות לשלב עבודה ולימודים ועשויים לסייע לך לממן את הלימודים ביתר קלות.

ג. פשוט כי זה קשה

הסביבה האקדמית יכולה להיות קשה ומנוכרת עבור רבים. אם בתיכון צוות המורים ליווה אותנו ועודד אותנו להשקיע, כאן אנו לגמרי ברשות עצמנו. רמת הלימודים גבוהה בהרבה ואנו עשויים לחוש כי לא קורצנו מהחומר להצליח במסלול הזה. גם כאן, ישנם כמה אפיקים שעשויים לסייע לעמוד באתגר.

  • רבים מהמוסדות האקדמיים מציעים תוכניות סיוע לסטודנטים מתקשים.
  • מומלץ להיוועץ גם בשירותי הייעוץ האקדמי של המוסד ובמידת הצורך, גם בשירותי הייעוץ הפסיכולוגי. פעמים רבות המתח הכרוך בלימודים, עשוי להשפיע על קבלת ההחלטות שלנו.
  • והכי חשוב – לזכור שבסופו של דבר, גם זה יעבור.

ד. ואם אף אחת מהדרכים לא עובדת בשבילך?

ובכן, ייתכן וזה אכן זמן לחשוב על הפסקה קצרה מהלימודים, או אולי אף שינוי כיוון מוחלט והקמת עסק או הצטרפות לעסק קיים. את ההחלטה כדאי לקבל יחד עם יועצים מנוסים מטעם המוסד הלימודי, שיוכלו לפרוס בפניך את האפשרויות ולסייע לך לקבל את ההחלטה הנכונה בשבילך.

מי אנחנו

היגיון של סטודנט היא קהילת הרשת הגדולה במדינה לקהל הסטודנטים, ומטרתה היא לאגד את כלל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. עמוד הפייסבוק, חשבון האינסטגרם ואתר האינטרנט הוקמו על מנת להעביר לכם את תקופת הלימודים עם חיוך, להעניק לכם במה ולסדר לכם את ההטבות והמבצעים השווים ביותר – בכל תחומי החיים.

כל הזכויות שמורות Ⓒ היגיון של סטודנט 2020

Site By | SHOWCASE

ייעוץ אישי חינם

מחפשים את מוסד הלימודים
שהכי מתאים לכם? השאירו פרטים כעת

מתלבטים
היכן ללמוד?

לא יודעים איפה להתחיל?

שירות אישי חינם!

מלאו פרטיכם ויועץ לימודים מקצועי
יחזור אליכם בהקדם