fbpx

רוצים לקבל מאיתנו פוסטים מעניינים, חדשות וקופונים ישירות למייל?

כתבות נוספות

שתפו:

לימודים ומבחנים בזמן הקורונה

הדיווחים בערוצי החדשות, כותרות העיתונים וזעקות המפגינים מדגישים עד כמה המשבר העמוק שנגיף הקורונה הביא עמו, לא פוסח על שום אוכלוסייה. נראה שלצד העצמאיים או המבוגרים העובדים, גם אוכלוסיית הסטודנטים והסטודנטיות נופלת בין הכיסאות בכל מה שקשור למעגל העבודה והתנאים בהם הוצאו לחל"ת או פוטרו. עם זאת, הסטודנטים מתמודדים עם אתגר מורכב נוסף – סביבת הלימודים, שהשתנתה מקצה לקצה.

סגירת המוסדות ומעבר ללמידה מרחוק אמנם אתגרה את המוסדות בפיתוח ויצירה של סביבת לימודים דיגיטלית, עם מערכות שישרתו וייעלו אותה בהמשך הדרך. עם זאת, חוויית שינויים שכאלה בזמן אמת, מביאה עמה השלכות על כל היבט בחיינו כסטודנטים – החל ביכולות הריכוז הנדרשות וכלה בשיטת הציונים המונהגת שלא עולה בקנה אחד בהכרח עם צרכינו.

תקופת מבחנים עם חומר פתוח – יתרון או חיסרון?

כלל המוסדות נערכו להערכות חלופיות כמו מבחני בית או עבודות מסכמות. בחינות פרונטליות נערכות במתכונת מצומצמת וסלקטיבית בלבד. כיוון שאין פיקוח ודרך לאכוף את טוהר הבחינה, מוסדות רבים התירו לנבחנים להיעזר בחומר פתוח והתאימו את רמת הבחינה לנסיבות.

אולם, בעוד ההתחשבות הזו נכונה ואף נדרשת, נשאלת השאלה כיצד זה ישפיע על שיטת הציונים. מוסדות רבים המירו בקורסים שונים את ציון הנבחנים לבינארי, כלומר – עובר/לא עובר, מתוך התחשבות בתנאי הלמידה שאינם בהכרח מטיבים עמך או עם חבריך, והביצועים עלולים להתבטא בציונים נמוכים.

אז מצד אחד, ציון בינארי מקל על היערכותך לעבודות ומבחני בית. אולם מצד שני, השיטה תקשה על אחרים להעלות את הממוצע השנתי שלהם (ממוצע שנתי משפיע על שנת הלימודים הבאה או על האפשרויות הנפתחות בפניך לתארים מתקדמים יותר,נתון שיש להביא בחשבון).

אז מה קורה עם הסמסטר הבא? והלימודים בכלל?

למעשה, ההגבלות וסגירת המוסדות התרחשו בסמוך לפתיחת סמסטר ב' 2020, כך שההשלכות על הסמסטר המשמעותי הבא יחולו למעשה על סמסטר א' 2021, פתיחת שנת הלימודים הבאה. אם במקרה רק נרשמת ללימודים, סביר להניח שחוסר וודאות מציפה אותך לגבי פתיחת השנה, דחיית הסמסטר וההתנהלות הכללית במהלך הלימודים.

אם צלחת את השנים הראשונות וזוהי השנה האחרונה, בוודאי קיים חוסר וודאות לגבי עתידך וייתכן שהשנה תהא מלווה אף בתחושת פספוס והחמצה. ניקח לדוגמא את בתי הספר לעיצוב – בצלאל, HIT, שנקר ועוד. במשך 4-5 שנים עבדת על פרויקט גמר שיוצג בתערוכת הבוגרים. תערוכה שתספק לך גם חשיפה ויצירת קשרים וגם מקור לגאווה והפגנת יכולות כלפי קהל המבקרים שמורכב גם מחברים ומשפחה. ההשקעה הכספית הכרוכה בכך, לילות בלי שינה וכל האנרגיות שהשקעת – עלולים לרדת לטמיון בשל הנחיות משרד הבריאות בדבר צמצום התקהליות.

אז מה עושים? אל דאגה, הנה כמה טיפים שמומלץ לאמץ

  • אולי הטיפ החשוב מכולם: שמירה על קשר עם המרצים והמתרגלים על מנת לא להיכנס למעגל דחיינות והשלמת חומר. הקפדה על הטיפ הזה תפתח בפניך את כל האפשרויות להצליח.
  • טיפ חשוב נוסף: הכנת טבלת יעדים מסודרת שכוללת את נושאי הלימוד, עבודות להגשה ובחינות לפי תאריך. הטיפ הזה חשוב מאוד גם בזמן שגרה, אבל במיוחד עכשיו – אסור לוותר עליו.
  • למידה מרחוק מכורח המציאות – ביחד. אמצעים דיגיטליים יאפשרו לך ליהנות מעבודה קבוצתית בלי הצורך להפר הנחיות. זו המאה ה-21 ואנחנו יכולים!
  • אושיות רשת? סתם אוהבים להתווכח ברשתות חברתיות? כדאי לכם להתקין תוסף חוסם אתרים על מנת למנוע מפייסבוק, פינטרסט וכל שאר הסחות הדעת לגרום לך לנדוד בשיטוטים ומחשבות במהלך השיעורים.
  • טיפ למתקדמים: אפשר לפתוח פרופיל משתמש חדש בכרום ולא להתקין עליו תוספים או מועדפים שאינם קשורים ללימודים.
  • לימודים זה קשה, וכשההכנסה נמוכה – עוד יותר. אפשר ורצוי לקבל סיוע בדמות מלגה (מיד נרחיב על כך).
  • אך לפני כן, טיפ אחרון חביב, שעשוי להציל אותך: עליך לשאול שאלות ולקחת חלק פעיל בשיעור הווירטואלי, על מנת לשמור על ריכוז מרבי. מי שמתבייש – מתייבש, ואז קל הרבה יותר לנשור!

במיוחד בתקופת הקורונה והאפטר קורונה – מלגות יכולות להיות חבל ההצלה שלך

לבסוף, אם חשבת כבר לוותר כי הנטל גדול, כדאי לזכור כי גם בתקופה כזו, העמותות והגופים השונים שמעניקים מלגות עובדים בשבילך. כיום יותר מתמיד, כדאי להגיש מועמדות למלגות שונות לפי הקריטריונים שמתאימים לך.

אנו קשובים לצרכי הסטודנטים ומציעים הטבה שלא כדאי לפספס בסיוע בהתאמת מלגה ייעודית מתוך מאגר רחב, נגיש ונטול ביורוקרטיה שיגדיל את הסיכוי שלך לקבל מלגה. על מנת להירשם לשירות ולקבל פרטים נוספים – היכנסו לעמוד "מלגות לסטודנטים" באתר שלנו.

מי אנחנו

היגיון של סטודנט היא קהילת הרשת הגדולה במדינה לקהל הסטודנטים, ומטרתה היא לאגד את כלל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. עמוד הפייסבוק, חשבון האינסטגרם ואתר האינטרנט הוקמו על מנת להעביר לכם את תקופת הלימודים עם חיוך, להעניק לכם במה ולסדר לכם את ההטבות והמבצעים השווים ביותר – בכל תחומי החיים.

כל הזכויות שמורות Ⓒ היגיון של סטודנט 2020

Site By | SHOWCASE

ייעוץ אישי חינם

מחפשים את מוסד הלימודים
שהכי מתאים לכם? השאירו פרטים כעת

מתלבטים
היכן ללמוד?

לא יודעים איפה להתחיל?

שירות אישי חינם!

מלאו פרטיכם ויועץ לימודים מקצועי
יחזור אליכם בהקדם